zondag, 30. mei 2010 - 16:07 Update: 08-07-2014 1:04

Ruiz: 'Het liefst vertrek ik bij FC Twente'

Enschede

(Elfvoetbal) Hij speelt nog geen jaar bij FC Twente, maar toch lijkt Bryan Ruiz weer te vertrekken bij de kampioen van Nederland. En dat is ook wat hij het liefst wil.

Tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad zegt hij namelijk: "Om eerlijk te zijn, zou ik eigenlijk het liefst willen vertrekken bij FC Twente."

De sterspeler uit Costa Rica vertelt verder: "Ik sta voor alles open en heb nog een contract voor drie jaar. De kans bestaat dat ik blijf, maar het is waarschijnlijker dat ik wegga. Zeker als ik de kans krijg om bij een ambitieuze club aan de slag te gaan. De Primera División is mijn droom."

FC Twente vraag zo'n vijftien miljoen euro voor de aanvaller, die in de afgelopen competitie 24 doelpunten maakte en goed was voor acht assists. "Dat bedrag shockeert me niet. Het is een kwestie van vraag en aanbod. Als ik naar mijn statistieken van afgelopen seizoen kijk, dan ben ik dat waard", aldus Ruiz, die de aanvoerder is van Costa Rica.

Mocht Ruiz wel blijven bij de Tukkers, krijgt hij het komend seizoen te maken met coach Michel Preud'homme. In zijn laatste seizoen in België bij AA Gent werkte hij ook met hem samen.

Ruiz geeft aan dat hij de keuze voor deze Belgische oefenmeester goed nieuws vindt: "Preud'homme heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn ontwikkeling. En hij heeft uitstekend werk verricht bij Gent. Hij is de ideale man om Steve McClaren op te volgen. Hij heeft min of meer dezelfde filosofie. Bij Gent speelde hij ook zeer offensief, in een 4-3-3. Preud'homme laat de spelers wel meer van positie wisselen. Als Preud'homme prijzen kan winnen bij Gent, dan kan hij het ook bij deze club."
Categorie:
Tag(s):