donderdag, 6. mei 2010 - 22:52

Rustig verloop bekerfinale

Rotterdam

Naar aanleiding van de gespeelde KNVB Bekerfinale in de Kuip, heeft de politie van Rotterdam-Rijnmond 44 aanhoudingen verricht. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

In aanloop naar en tijdens de wedstrijd zijn in het centrum van de stad 44 arrestanten aangehouden. Zij waren of niet in het bezit van een geldig identiteitsbewijs of werden verdacht van drugsgebruik. De sfeer in het centrum was rustig.

Tevreden
De politie is zeer tevreden over het verloop van deze dag. De goede voorbereiding, genomen maatregelen en de strakke uitvoering hebben bijgedragen aan het goede verloop.

Openstaande boetes
Door de politie zijn de arrestanten gecontroleerd op openstaande boetes. In totaal is 562 euro betaald door twee verdachten. Eén 36-jarige Rotterdammer, die tot de doelgroep behoort, is in de ochtenduren aangehouden. Hij moest nog 29 dagen zitten.

Bekeuringen voor het schenken van alcohol
De eigenaar van een horecagelegenheid aan de West-Kruiskade kreeg rond vier uur een bekeuring omdat hij alcohol schonk.Tevens kreeg hij een bestuurlijke waarschuwing. Hierop besloot de man om te stoppen met het schenken van alcohol.

Dit gold eveneens voor een horecagelegenheid aan de Van Oldenbarneveltplaats.
Rond half zes werd de eigenaar van een horecagelegenheid aan de Nieuwe Binnenweg aangehouden. Hij voldeed niet aan bevel of vordering naar aanleiding van het feit dat ook hij alcohol schonk.

Brand in motor Thalys
Kort na vier uur ontstond in de motor van een Thalys op het Centraal Station een kleine brand. Hierdoor werd het spoor geblokkeerd en kon een aankomende trein niet verder. Deze trein kwam tot stilstand ter hoogte van Blijdorp. Enkele treinpassagiers klommen uit de trein en liepen over het spoor. Met behulp van politie-eenheden zijn de passagiers richting de metro gedirigeerd waarna zij hun weg konden vervolgen.

Doventolk
De politie heeft een doventolk ingezet die eventueel aan de hand van camerabeelden kon vaststellen wat er door wie werd geroepen. Gezien het feit dat er geen spreekkoren werden aangeheven, hoefde er van haar diensten geen gebruik te worden gemaakt.

Licht gewond
Dertien bezoekers in het stadion zijn licht gewond geraakt nadat er met kassarollen werd gegooid. Deze rollen waren door de organisatie in het stadion verstrekt, zonder overleg met de hulpdiensten en moesten dienen als serpentines. De licht gewonden zijn door medewerkers van de GHOR direct verzorgd en konden daarna de wedstrijd blijven volgen.

Afloop
Kort voor het einde van de wedstrijd en na het laatste fluitsignaal vertrokken de supporters uit het stadion. Dit leidde niet tot stagnatie of problemen.
Provincie:
Tag(s):