woensdag, 31. maart 2010 - 15:58

Samenwerking tussen Zorggroep Meander en Novo in Vlagtwedde

Vlagtwedde

Op feestelijke wijze werd op 29 maart jl. de samenwerkingsovereenkomst getekend door Zorggroep Meander en de Novo. Dit gebeurde in woon-/zorgcentrum De Bolderborg in Vlagtwedde. Op deze locatie gaan cliënten van de Novo verschillende taken verrichten, samen met het personeel en de vrijwilligers van De Bolderborg.

Anja van der Meulen, wijkmanager van de locatie Vlagtwedde vindt het een bijzondere samenwerking die van zowel Zorggroep Meander als van de Novo veel inzet en inlevingsvermogen vraagt. Maar Zorggroep Meander en de Novo werken op andere locaties ook al samen. Dit verloopt goed en hierdoor gaan beide partijen de nieuwe samenwerking in Vlagtwedde met vertrouwen tegemoet.

Anita Tijsma, regiodirecteur van Zorggroep Meander benadrukte de samenwerking als een opdracht aan elkaar. "Wat kun je betekenen voor de ander, samen wandelen, schoonmaken en bedienen. Er liggen voor cliënten van de Novo veel taken die verricht kunnen worden. Dat vraagt energie en inzet van het personeel van De Bolderborg en van de Novo. Op den duur zou het zo moeten zijn dat De Bolderborg niet meer zonder de Novo kan en andersom".

Bestuurder van de Novo, de heer Van der Pol, onderstreepte vooral de rol van de Novo- cliënt in de samenleving. "Een eigen plekje in die samenleving. Voor hen is het belangrijk die plek te hebben of nog te krijgen. En De Bolderborg biedt hun die kans".

De heer Kuipers, wethouder van de gemeente Vlagtwedde, gaf aan dat het proces om de cliënten van de Novo te integreren in de samenleving erg belangrijk is. "De samenwerking moet eigenlijk eerder regel dan uitzondering zijn. Samen nuttig werk doen".


De Novo krijgt een eigen kantoor/verblijfsruimte op de 3e etage van De Bolderborg. Twee begeleiders van de Novo zijn van maandag t/m vrijdag aanwezig om hun cliënten te begeleiden in hun werkzaamheden.
Provincie:
Tag(s):