vrijdag, 14. mei 2010 - 19:59

SBS 6 en Alberto Stegeman gaan in hoger beroep

Amsterdam

De rechter heeft afgelopen woensdag de uitzending van Undercover in Nederland over een vermeende malafide paardenhandelaar verboden. Met deze onthullende verborgen camera-operatie zou het nieuwe seizoen van Undercover in Nederland zondag a.s. van start gaan.

SBS 6 en Alberto Stegeman zijn teleurgesteld in de uitspraak van de rechter en hebben een turbo spoed appèl bij het gerechtshof aangevraagd.

Afgelopen week heeft de paardenhandelaar in kwestie een kort geding aangespannen tegen de uitzending van Undercover in Nederland over vermeende malafide praktijken. Uit verschillende verklaringen blijkt dat deze vrouw slachtpaarden en zieke paarden zou verkopen als gezonde rijpaarden en respectloos om zou gaan met de dieren.

De rechter is van mening dat Stegeman een uitzending mag maken over deze vrouw als er een behoorlijk weerwoord in wordt meegenomen, maar verbood het gebruik van de verborgen camera. Ook de beelden waarop te zien is dat Alberto de vrouw confronteert mochten van de rechtbank niet worden uitgezonden.

De desbetreffende aflevering zal tot nader order worden uitgesteld. Uiteraard begint Alberto zijn nieuwe reeks van Undercover in Nederland zondag 16 mei met een andere spraakmakende reportage bij SBS 6.
Categorie:
Tag(s):