woensdag, 17. februari 2010 - 9:57

Schade en ontruiming na afsteken vuurwerk in school

Maarssen

De politie heeft op dinsdag 16 februari een jongen aangehouden omdat hij vuurwerk in een school tot ontploffing had gebracht.

Rond 14.10 uur kreeg de politie de melding dat er vuurwerk in een school zou zijn afgestoken en dat de verdachte al door personeel van de school apart was gezet. Door het vuurwerk ging het brandalarm van de school af en werd de gehele school ontruimd. De brandweer kwam naar aanleiding van het brandalarm ter plaatse, maar hoefde niet in actie te komen.

Agenten gingen eveneens ter plaatse. Een medewerker van de school deed aangifte van vernieling. In de school bleek op twee plaatsen zwaar knalvuurwerk af te zijn gestoken, waardoor schade in het gebouw was ontstaan. Vermoedelijk was één van de leerlingen van de school, een 17-jarige jongen uit Maarssen, verantwoordelijk voor één of beide zaken. Een Maarssense leerlinge van de school bevond zich ten tijde van de beide knallen in de buurt daarvan. Zij voelde stekende pijn in haar oren en is naar haar huisarts gegaan. Zij bleek een gehoorsbeschadiging te hebben opgelopen en deed aangifte van zware mishandeling. De school deed aangifte van vernieling. Door de ontploffing in een toiletruimte was daar schade ontstaan.

De 17-jarige verdachte is aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt of hij voor beide ontploffingen verantwoordelijk is.
Provincie:
Tag(s):