dinsdag, 22. juni 2010 - 10:53

Schennispleger actief in Geleen

Sittard-Geleen

De politie is op zoek naar een man die maandagavond rond 17.30 uur een 20-jarige vrouw heeft lastiggevallen. Het incident vond plaats rond de Bosweg te Geleen, een wandel- en fietsgebied gelegen tussen de wijk Lindenheuvel en de Urmonderbaan, zo meldt de politie.

Terwijl de vrouw haar hond uitliet haalde een man op een racefiets haar in. Ongeveer 100 meter verder werd ze door de man opgewacht en toonde hij haar zijn geslachtsdeel. Toen de vrouw daarop geschrokken doorliep achtervolgde de man haar enige tijd terwijl hij haar grove teksten toeriep.

Het gaat om een blanke man, rond de 40 jaar oud, met donkerbruin kortgeknipt krullend haar. Hij is ongeveer 1.70m - 1.75m lang en heeft een smal postuur. De man heeft redelijk witte, opvallend donker behaarde benen en een breed voorhoofd overgaand in een smal, gedeeltelijk ingevallen gezicht waarbij de jukbeenderen opvallend zichtbaar zijn. Opvallend is het gebit van de man dat er onverzorgd uitziet. De voortanden aan de bovenkant van het gebit zijn bovendien deels schuin afgebroken.
De man was gekleed in een wielrentenue, bestaande uit een losse broek en wielrentrui in de kleuren blauw en wit. Op de voorkant van de trui stond een zwarte reclametekst. Op de achterkant van de broek stonden verticale lijnen. Verder droeg hij een fietshelm.
De man sprak in de Nederlandse taal met een Limburgse tongval.
De politie verzoekt mensen die meer informatie hebben over de dader of deze schennispleging contact met haar op te nemen via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):