dinsdag, 9. februari 2010 - 19:01

Schilders de Vries Duurzaamste Ondernemer Groningen 2009

Groningen

Schilders de Vries, een bedrijf dat zich bezighoudt met onderhoud en verbetering van bestaand vastgoed, is uitgeroepen tot de Duurzaamste Ondernemer 2009 van de gemeente Groningen. Printbedrijf Wm Veenstra groep kreeg een zeer eervolle vermelding. Kids First Kinderopvang en Dingenmaker mochten elk de Aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen.

De winnaar ontving de bijbehorende cheque van 20.000 euro dinsdagmiddag uit handen van milieuwethouder Jannie Visscher en wethouder Jaap Dijkstra van Economische Zaken. Dit jaar reikten de wethouders bovendien twee aanmoedigingsprijzen uit: Kids First Kinderopvang en Dingenmaker mochten elk een cheque van 5.000 euro mee naar huis nemen.

De kwaliteit van de inzendingen voor de titel Duurzaamste Ondernemer was dit jaar hoog. Dat blijkt uit het feit dat de jury uiteindelijk besloot niet één, maar twee aanmoedigingsprijzen toe te kennen. Kids First Kinderopvang kreeg de prijs vanwege de actieve participatie van alle medewerkers om duurzaamheid in de dagelijkse praktijk invulling te geven. Dingenmaker won de aanmoedigingsprijs met haar plan om een kunstzinnig vormgegeven, duurzame, mobiele en milieuvriendelijke keuken te bouwen die ingezet kan worden bij manifestaties en evenementen. Zo wil het tweemansbedrijf niet alleen duurzaamheid creatief onder de aandacht brengen, maar ook een biologisch alternatief bieden voor de ‘fastfood-cultuur’ tijdens evenementen.
Provincie:
Tag(s):