maandag, 14. juni 2010 - 14:16

Schipper grijpt controleur RWS bij de keel

Wijk bij Duurstede

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft vrijdag 11 juni in Wijk bij Duurstede een schipper aangehouden nadat medewerkers van Rijkswaterstaat aangifte van bedreiging en mishandeling tegen de man hadden gedaan. Dit heeft het KLPD maandagmiddag bekendgemaakt.

Controle RWS
Een controle aan boord van het schip van de verdachte liep uit de hand waarna de Rijkswaterstaatmedewerkers het KLPD inschakelden. Medewerkers van Rijkswaterstaat voerden de controle uit op de Lek tussen Culemborg en de kruising bij Wijk bij Duurstede. Tijdens de controle van documenten als het vaarbewijs liepen de gemoederen hoog op.

Bij de keel gegrepen
Volgens de controleurs bedreigde de schipper hen en greep één van hen zelfs bij de keel. Hierop verlieten ze het schip en belden de Waterpolitie van het KLPD. Toen het schip aan de remming van het Amsterdam-Rijnkanaal bij Wijk bij Duurstede lag afgemeerd ging de Waterpolitie aan boord.

Omdat de 49-jarige schipper niet uit vrije wil medewerking wilde verlenen is hij aangehouden en met toepassing van gepast geweld overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij zaterdagmiddag na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Geen groot vaarbewijs
Tijdens dat verhoor bleek onder meer dat de schipper inderdaad niet in het bezit was van een groot vaarbewijs. De Waterpolitie onderzoekt het incident nader.
Provincie:
Tag(s):