vrijdag, 5. februari 2010 - 16:59

Schipper stuit op menselijk been bij binnenhalen anker

Moerdijk

Op zaterdagmiddag 23 januari jl. heeft een schipper in de haven van Moerdijk, aan de Chemieweg, bij het ophalen van zijn anker een menselijk been aangetroffen. Dit heeft de politie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Het DNA van het gevonden been zal vergeleken worden met vermiste personen in Nederland en Duitsland. De politie kreeg zaterdag 23 januari in de middag rond 14.13 uur een melding dat een Nederlandse binnenvaartschipper bij het ophalen van zijn anker een been van een menselijk lichaam had aangetroffen. De schipper, die vanuit Duitsland kwam, was er door een collega die naast hem aanmeerde op geattendeerd dat er iets aan zijn anker vast zat.

De recherche van het politie district Bergen op Zoom heeft in overleg met medewerkers van het Korps Landelijke Politie Diensten de Technische Recherche gewaarschuwd en heeft het aantreffen van het been, een linkerbeen, behandeld als een lijkvinding.

Het been vertoonde op verschillende plaatsen rafelige insnijdingen. De voet zat er nog aan. Het been is onderzocht door een patholoog anatoom van het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. Deze deskundige achtte de kans aanwezig dat de verwondingen van een scheepsschroef afkomstig zijn.

DNA
Van het been is weefsel afgenomen om het DNA te bepalen. Dit DNA zal vergeleken worden met dat van vermiste personen in Nederland en Duitsland. De politie sluit namelijk niet uit dat het been mogelijk afkomstig is van een persoon die al in Duitsland te water is geraakt. Het is nog niet bekend of het been van een man of een vrouw is.
Provincie:
Tag(s):