donderdag, 28. januari 2010 - 20:15

School gesloten na vrijkomen kwik

Geleen

Bij opruimwerkzaamheden op basisschool 't Heuvelke in Geleen is donderdagmiddag vermoedelijk een geringe hoeveelheid kwik vrijgekomen. Daarbij raakte niemand besmet.

Het incident gebeurde toen de concierge van de school het flesje uit een afgesloten kast wilde halen om het bij het plaatselijke milieupark af te leveren. Daarbij glipte het flesje met het vloeibare metal hem uit de vingers. Op dat moment bevond zich nog een tweede persoon in het lokaal. Ze verlieten onmiddellijk het lokaal en waarschuwden de brandweer en de politie. In verband met de vrije woensdagmiddag waren er geen kinderen in het gebouw.

Omdat kwikdampen bij inademing schadelijk zijn, werd het incident ook direct gemeld aan het RIVM. Een gespecialiseerd bedrijf zal het kwik opruimen. Omdat het RIVM het advies heeft gegeven om het lokaal en het schoolgebouw minstens 48 uur grondig te ventileren, zullen er deze week geen lessen meer worden gegeven in 't Heuvelke. Maandag worden de lessen weer hervat, nadat het RIVM de zaak veilig heeft verklaard.
Provincie:
Tag(s):