donderdag, 8. april 2010 - 20:50

Schoolbieb en buurtbieb voor bieb in beweging

Bibliotheek ’s-Hertogenbosch ondergaat de komende vier jaar de nodige veranderingen. De veranderingen zijn nodig om de bibliotheek een duurzaam toekomstperspectief te bieden en meer kwaliteit te kunnen bieden aan trouwe gebruikers. Er moeten keuzes gemaakt worden. Kwaliteit en service staat daarbij voorop

Om dit te bereiken kiest de bieb ervoor schoolBiEBs en buurtBiEBs te openen en een aantal van de huidige vestigingen te sluiten. De bieb hanteert straks vier formules; schoolBiEB, stadsBiEB, buurtBiEB en webBiEB.

De bibliotheek opent in IEDERE basisschool in ’s-Hertogenbosch een schoolBiEB. In zeven Brede Bossche Scholen worden de schoolBiEBs uitgebreid tot een buurtBiEB; een servicepunt waar ook wijkgebonden (niet-mobiele) volwassenen boeken kunnen lenen én waar ieder bieblid boeken kan inleveren en ophalen.

Twee van de huidige vestigingen blijven bestaan; twee stadsBiEBs (bibliotheek Rosmalen in Perron-3 en de stadsbibliotheek in de Hinthamerstraat). In die bibliotheken wordt de service en kwaliteit verhoogd door diensten en voorzieningen uit te breiden. De vestigingen de Biechten (juli 2010), de Schans (juli 2010), Rompert (okt 2010) en Helftheuvel (2011) worden gesloten.
Provincie:
Tag(s):