dinsdag, 14. september 2010 - 21:17 Update: 08-07-2014 1:02

Schuld van RBC opgelopen; gemeente eist geld

Roosendaal

(Elfvoetbal) De gemeente Roosendaal eist binnenkort geld op bij RBC. Maar de schuld van de Roosendaalse eerstedivisionist is alleen maar toegenomen.

In juli had RBC nog een betalingsachterstand van 136 duizend euro. Inmiddels is dat opgelopen tot 205 duizend euro. Afgesproken was dat RBC het bedrag voor 30 september zou aflossen.

Wethouder Toine Theunis van Roosendaal heeft aangekondigd dat RBC kort na 30 september een brief kan verwachten. Daarin worden de achterstallige betalingen gevorderd, inclusief rente. "Hoe het traject van terugbetalen verloopt, hangt af van de mogelijkheden van RBC", zegt Theunis in BN de Stem.

"Er moet binnen enkele weken betaald gaan worden. Dat heeft de gemeenteraad immers geëist. RBC zal dus op zoek moeten naar geld. Pas als de raad terugkomt op zijn standpunt, zou de betaling uitgesteld kunnen worden. Maar voorlopig wil ik daar niet op vooruitlopen."

Volgens directeur Jeffrey Kooistra van RBC komt er een moment dat zijn club de achterstallige betalingen kan voldoen. Wanneer dat precies is, kan hij niet zeggen. "Onze financiële positie is aanmerkelijk verbeterd in de afgelopen periode. We hebben de laatste tijd forse stappen gezet in de goede richting, al is de toestand nu ook weer niet rooskleurig. Maar het licht gloort aan het einde van de tunnel."

In de zomer verkocht RBC Sjoerd Ars aan FC Zwolle, terwijl trainer Rini Coolen naar FC Adelaide vetrok. RBC spreekt tegen dat het nog een bedrag tegoed heeft van Spata, vanwege de transfer van oud-speler Edouard Duplan naar FC Utrecht.
Categorie:
Tag(s):