dinsdag, 24. augustus 2010 - 9:02

Schuren verwoest door brand

Enschede

In het buitengebied van Enschede zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee schuren volledig uitgebrand. Wegens de moeilijke bereikbaarheid heeft de brandweer meerdere voertuigen ingezet bij de bestrijding van de brand. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Rond kwart voor drie vannacht werden de bewoners van een woonboerderij aan de Viekerweg opgeschrikt door een brand in één van de schuren. De bewoners hebben direct de brandweer gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een uitslaande brand in twee naast elkaar gelegen schuren. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen woonboerderij.
In één van de schuren bevonden zich diverse gereedschappen en een auto. De gascilinders van de aanwezige lasapparatuur veroorzaakten meerdere explosies. In de naastgelegen schuur met paardenboxen waren op het moment van de brand geen paarden aanwezig.

Door de ligging van de beide schuren in het buitengebied tussen Enschede en Lonneker had de brandweer de handen vol aan het ter plaatse krijgen van voldoende bluswater en materieel. Een vastgelopen blusvoertuig en tankwagen zijn in de loop van de nacht door behulpzame buren met behulp van trekkers losgetrokken uit de omliggende zandpaden.

Met twee blusvoertuigen en twee tankwagens is de brand bestreden. De brandweer kon niet voorkomen dat de beide schuren volledig uitbrandden. Rond kwart over vier is het sein brandmeester gegeven. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

Bij de bestrijding van de brand zijn ongeveer 20 brandweerlieden uit de korpsen Enschede, Glanerbrug, De Lutte en Hengelo betrokken geweest.
Provincie:
Tag(s):