dinsdag, 4. mei 2010 - 19:02

Scotfest viert lustrum met fietstocht van 700 km

Tilburg

Scotfest bestaat dit jaar 5 jaar, en dat is een lustrum. Deze keer staat het feest in het teken vankinderen met de ziekte van Duchenne. Deze kinderen hebben een spierziekte, waardoor ze meestal de leeftijd van 20 jaar niet halen. Het DOE team van Duchenne Heroes gaat in 7 dagen 700 km op de mountainbike van Luxemburg naar Nijmegen fietsen.

Scotfest wil met haar 1ste lustrum extra aandacht vragen voor deze kinderen en zo een extra bedrag voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte te kunnen sponsoren.

Scotfest is een feestelijke herdenking aan onze Schotse bevrijders. In 2005 begon Scotfest met een eerste editie in het leijpark op Koninginnedag in samenwerking met het Oranje comité Tilburg. Na drie geweldige edities en een record aantal bezoekers van 40,000 in het Leijpark moesten wij noodzakelijk met het grootste gratis Schotse evenement van Europa naar het Reeshof park toe verhuizen, want we willen blijven groeien natuurlijk.

Tijdens de vierde editie was er een roadshow van de Koninklijke marine die bij gestaan werd door een rupsvoertuig en een helikopter. Verder waren hier nog de bekende Schotse Highland games, Schotse doedelzak bands, een ECHTE Schotse trouwerij, een roofvogelshow en historische groepen.
Provincie:
Tag(s):