donderdag, 21. januari 2010 - 9:48

Serviër aangehouden voor gewelddadige overval in 2006

Gennep

De politie heeft een 36-jarige man met de Servische nationaliteit aangehouden op verdenking van het medeplegen van een overval met dodelijke afloop die plaatsvond op vrijdag 14 april 2006 in een woning aan de Groene Kruisstraat in Gennep. Dit hebben politie en justitie bekend gemaakt.

Destijds werden kort na de overval al twee verdachten in Groesbeek aangehouden door een politiesurveillance. Deze verdachten zijn in hoger beroep veroordeeld door het Gerechtshof in Den Bosch tot 9 en 7 jaar. Het gaat hierbij om een man zonder vaste woon- of verblijfplaats (inmiddels 38 jaar oud) en een man uit Berg en Dal (inmiddels 30).

De 36-jarige verdachte verbleef in Zweden en werd daar in november 2009 aangehouden voor een mishandeling. Na onderzoek bleek dat hij gezocht werd voor de overval in 2006 te Gennep.
Hierbij werden een 70-jarige man en zijn inmiddels 67-jarige broer mishandeld. De 70-jarige kwam hierbij om het leven. De daders gingen er met een portemonnee met enkele honderden euro's vandoor.

Afgelopen vrijdag is de verdachte uitgeleverd aan Nederland. Maandag werd hij voorgeleid aan de rechter-commissaris, waarna hij in bewaring is gesteld.
Provincie:
Tag(s):