vrijdag, 16. juli 2010 - 22:42

Sieneke en Joost Möller tokkelen van reuzenrad

Tilburg

De Tilburgse kermis 2010 is begonnen. De kermis ging om 19.00 uur van start met een duizelingwekkende stunt, uitgevoerd door kermiswethouder Joost Möller en Songfestivaldeelneemster Sieneke. Vanaf het 55 meter hoge reuzenrad 'Diamond Wheel', gesitueerd op de Heuvel, tokkelden beide waaghalzen via een kabel naar het naastgelegen Pieter Vreedeplein. Het bravourestuk werd begeleid door de Koninklijke Landmacht.

Met een druk op de knop door de nieuwe Tilburgse burgemeester Peter Noordanus, kermiswethouder Joost Möller en zanger Gordon werd de kermis om 19.30 officieel geopend.

De Tilburgse Kermis kent meerdere themadagen. De nieuwste aanwinst is de 100%NL zaterdag (17 juli). Samen met de Tilburgse horeca verzorgt radiozender 100% NL vele optredens van bekende Nederlandse artiesten op en rond het kermisterrein. Oranje is de hoofdkleur, dus alle WK-attributen hoeven nog niet op zolder te worden opgeborgen.

Maandag 19 juli barst hét homo-emancipatiefeest, Roze Maandag, los. Honderdduizenden bezoekers maken Tilburg die dag tot de homohoofdstad van Nederland. Dinsdag zijn gehandicapten voor het 40ste jaar te gast bij de exploitanten. Woensdagmiddag is kinderdag en donderdag lopen de temperaturen flink op met Caribische donderdag. Vrijdag is seniorenmiddag.
Provincie:
Tag(s):