zondag, 9. mei 2010 - 11:54

Sigarettenwinkel in Leek opnieuw doelwit inbrekers

Leek

Opnieuw hebben inbrekers zaterdagnacht ingebroken in een sigarettenwinkel aan de Bosweg in Leek. De inbrekers kwamen binnen door een toegangsdeur te forceren. Zij namen krasloten en sigaretten mee. In de nacht van vrijdag op zaterdag was er ook al in deze winkel ingebroken.

Later in de nacht zagen surveillerende agenten bij de afrit van de A28, ter hoogte van Haren, een personenauto rijden. Toen de agenten deze auto, met meerdere inzittenden, wilden controleren, gaven zij de bestuurder een stopteken. Deze reed met hoge snelheid weg. Hierop zetten dienders de achtervolging in. Daarbij bereikten zij in de bebouwde kom van Haren snelheden boven de 120 km/u. In verband met de veiligheid minderde de agenten hun snelheid en raakten de auto kwijt.

Op de Veldekelaan in Haren werd de auto met geopende portieren aangetroffen. De inzittenden waren gevlogen. In de auto lagen meerdere pakjes sigaretten van verschillende merken. Vermoedelijk zijn deze afkomstig van de inbraak. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):