woensdag, 10. maart 2010 - 9:45

Simply Red geeft afscheidsconcert in Gelredome

Arnhem

Op vrijdag 3 december 2010 geeft Simply Red een concert in GelreDome.

Mick Hucknall gaf het vorig jaar voorafgaand aan het concert in het Westerpark zelf al aan: Dat concert zou tóch niet het laatste zijn, want ze zouden in het najaar van 2010 nog een keer terugkomen.

In 2009 gaf Simply Red maar liefst 3 concerten in Nederland.
De twee concerten in de Heineken Music Hall verkochten in no-time uit en ook het Westerpark was afgeladen.

Alhoewel Mick Hucknall in 2007 al bekend maakte na 25 jaar met Simply Red solo te willen gaan realiseert de band zich dat ze nog altijd populair zijn. Het concert in het GelreDome is onderdeel van de ‘Farewell’ tour.

Sinds hun eerste tour in 1985 heeft Simply Red meer dan 1100 concerten gegeven voor zo’n 11 miljoen mensen. Het eerste concert van Simply Red in GelreDome was in 2005.

De uit Manchester afkomstige band rond Mick Hucknall heeft in 25 jaar een omvangrijk en indrukwekkend repertoire opgebouwd.
Wereldwijd werden er meer dan 55 miljoen albums verkocht.
Met de hits ‘Money’s Too Tight To Mention’ en ‘Holding Back The Years’ van het debuutalbum Picture Book heeft Simply Red in 1985 meteen groot succes en ze veroveren behalve Europa en de USA, ook Nieuw-Zeeland en Australië.

Hun nieuwe soulgeluid slaat wereldwijd aan en grote hits als ‘The Right Thing’, ‘It’s Only Love’ en ‘If You Don’t Know Me By Now’ volgen elkaar in rap tempo op. In 1989 toerden ze voor het eerst door Zuid-Amerika en Japan.
In 1990 was Simply Red uitgegroeid tot een mondiale arena act en tot nu zijn ze op dat niveau gebleven.

De Greatest Hits tour van vorig jaar werd bezocht door ca. 1 miljoen mensen.
Simply Red zal hun ‘Farewell’ shows geven na meer dan een kwart eeuw van toeren, hierna begint Mick Hucknall aan een nieuw hoofdstuk door een solocarrière te starten.

De band begint de afscheidstournee in april van dit jaar in Zuid-Amerika, dan naar Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.
Provincie:
Tag(s):