woensdag, 16. juni 2010 - 8:58 Update: 08-07-2014 1:04

'Situatie PSV is zorgwekkend'

Eindhoven

(Elf Voetbal) PSV maakt zich grote zorgen over de nabije toekomst. Een verlies van ruim tien miljoen euro is eenmalig op te vangen, maar op langere termijn zeker niet. "De situatie is zorgwekkend."

Jan Reker, scheidend directeur van PSV, doet zijn woorden in het Eindhovens Dagblad. Hij wijst daarbij zowel naar zijn eigen club als het totale Nederlandse voetbal. De tijd dat profclubs enorme spelerssalarissen konden betalen, is voorbij. "De echte toppers zullen altijd beloond worden, maar in de breedte moet er flink bezuinigd worden. Dat geldt ook voor PSV. Niet alleen wat betreft de spelersselectie, maar voor alle salariskosten. Die slokken een fundamenteel gedeelte van je totale budget op."

In het geval van PSV hebben teruglopende mediagelden en tegenvallende inkomsten uit de Europa League voor een belangrijk deel bijgedragen aan het tekort. Ook moest de club een afkoopsom van zes ton aan ex-trainer Huub Stevens betalen en werd de aankoop van de ontslagen Jonthan Reis in zijn geheel in de boeken opgenomen.

Daarnaast kampte de club met een negatieve transferbalans. Reker: "We hebben spelers aangetrokken, zoals André Ooijer, Orlando Engelaar, Stanislav Manolev en Jagos Vukovic, maar daar stonden weinig inkomsten tegenover." Het verlies wordt opgevangen uit het eigen vermogen van de Eindhovense club, dat een jaar geleden nog 29 miljoen euro bedroeg.
Categorie:
Tag(s):