maandag, 4. oktober 2010 - 8:29 Update: 08-07-2014 1:02

Slachtoffer Nigel de Jong heeft dubbele beenbreuk

Zal Nigel de Jong het dan nooit leren? De middenvelder van Manchester City schopte zondagmiddag tegen Newcastle United zijn tegenstander Hatem Ben Arfa van het veld.

Enkele minuten na de aftrap ging De Jong hard door op de benen van de Fransman. Hij raakte daarbij wel de bal, maar ging er veel te fors in. Ben Arfa werd met een zuurstofmasker en per brancard van het veld gedragen. Gevreesd wordt voor een beenbreuk.

Opvallend genoeg mocht De Jong gewoon blijven staan. Scheidsrechter Martin Atkinson liet de overtreding van de Oranje-international onbestraft. De Jong heeft al vaker belachelijke overtredingen gemaakt, zoals in de WK-finale op tegenstander Xabi Alonso.

UPDATE (1): Manchester City heeft het duel uiteindelijk met 2-1 gewonnen. Voor rust scoorden de Argentijnen Carlos Tevez (Man City) en Jonas Gutierrez (Newcastle). Een kwartier voor het einde schoot invaller Adam Johnson de winnende treffer achter Tim Krul. De Jong speelde - alsof er niets gebeurd was - de wedstrijd gewoon uit.

UPDATE (2):De aanslag van De Jong leverde Ben Arfa een dubbele beenbreuk op. De 23-jarige middenvelder gaat maandag onder het mes. Hij is minimaal zeven maanden uit de roulatie.
Categorie:
Tag(s):