maandag, 1. maart 2010 - 18:34

Slachtoffer van misdrijf overleden

Duiven

De 90-jarige Duivense vrouw, die in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september 2009 ernstig gewond raakte bij een misdrijf in haar woning aan de Parallelweg, is in de nacht van 28 februari op 1 maart overleden.

Het slachtoffer is in die fatale nacht in september door de politie ernstig gewond aangetroffen in haar woning. Ze is niet meer bij kennis geweest en heeft maandenlang in coma gelegen.

Een team grootschalige opsporing (TGO) van de politie onderzoekt dit misdrijf sindsdien. Het rechercheteam heeft gedurende het onderzoek in totaal meer dan 200 getuigen gesproken. Daarbij zijn ook namen genoemd van mogelijke dader(s). Het team doet onderzoek naar deze personen. Verder is ook het forensische onderzoek erg tijdrovend. Het team heeft onder meer een DNA-spoor van de vermoedelijke dader gevonden in de woning. Daar wordt nu verder op gerechercheerd.

Ook naar de exacte oorzaak van het letsel van het slachtoffer wordt nader onderzoek gedaan. Hiervoor heeft het team expertise in het buitenland opgezocht. Het TGO krijgt steeds meer zicht op wat er die nacht is gebeurd, maar kan daar vanwege onderzoeksbelang niets over kwijt.
Provincie:
Tag(s):