maandag, 3. mei 2010 - 9:52

Slagingspercentage lager in vier grootste steden

Deze maand gaan ongeveer 80 duizend havo- en vwo-leerlingen op voor hun eindexamen. In voorgaande schooljaren behaalden ongeveer negen op de tien van hen het diploma. Bij scholieren die wonen in Rotterdam waren de slagingspercentages in 2008/’09 minder hoog dan gemiddeld in Nederland. Zeeland en Limburg hadden de hoogste aandelen geslaagden. Dit meldt het CBS vandaag.

Een op de vijf zakt voor havo in Rotterdam
In Rotterdam haalden in het schooljaar 2008/’09 vier van de vijf eindexamenkandidaten het havo-diploma. Het slagingspercentage ligt hiermee flink onder het landelijke gemiddelde van 87 procent. Ook in Den Haag, Utrecht en Amsterdam lag het slagingspercentage voor het havo-diploma onder het landelijke gemiddelde, maar was het verschil minder groot dan in Rotterdam.

In Utrecht hoog aandeel geslaagden voor vwo
In de stad Utrecht behaalde ruim 93 procent van de vwo-eindexamenkandidaten het diploma. Dat is hoger dan het landelijke gemiddelde dat op 91 procent lag in 2008/’09. Ook hier scoorde Rotterdam minder goed, met een slagingspercentage van 83 procent. Den Haag en Amsterdam zaten net iets onder het gemiddelde.

Hoge slagingspercentages voor havo in Zeeland
Van alle provincies had Zeeland het grootste aandeel geslaagden voor het havo-diploma (91 procent). Bijna alle gemeenten van deze provincie hadden een slagingspercentage van 90 procent of meer. Vlissingen scoorde met 83 procent minder goed.

De provincie Groningen had het laagste aandeel geslaagden voor het havo-diploma (83 procent). De gemeenten Pekela en Ten Boer scoorden zelfs onder de 70 procent.
Provincie:
Tag(s):