donderdag, 23. september 2010 - 21:54

Slapen naast beer Ursus

Emmen

Jans en Renate Oosting brengen vrijdag de nacht door met de reusachtige Kodiakbeer Ursus. Dat gebeurt in het nachtverblijf van de beren van Dierenpark Emmen. Jans en Renate zijn de winnaars van de wedstrijd ‘Slapen bij de dieren’ die het park onlangs uitschreef.

De kinderactiviteit “Slapen bij de haaien” is al jaren een groot succes. Naar aanleiding daarvan kwam regelmatig de vraag of het ook voor volwassenen mogelijk was eens een spannend nachtje in de dierentuin door te brengen. Het park vroeg daarom zijn abonnementhouders aan te geven bij welke dieren zij graag zouden willen slapen en waarom. Er kwamen ongeveer honderd reacties binnen.

De meeste inzenders hadden een voorkeur voor een nachtje bij de olifanten en de giraffen. Jans en Renate Oosting kozen voor beer Ursus. Zij willen hem graag gezelschap houden nu hij na het overlijden van berin Gretta alleen is overgebleven. Die motivatie gaf de doorslag. Slaapcomfort Jan van Peer uit Emmen zorgt voor de bedden, terwijl Ursus aan de andere kant van het veiligheidsglas zelf een slaapplaats in het hooi maakt. Jans en Renate melden zich om 20.30 uur bij het park. Eerst gaan ze met de roofdierenverzorger op avondronde. Daarna gaan ze naar het berenverblijf. Het is natuurlijk reuze spannend zo dicht bij een levensgevaarlijke beer de nacht door te brengen. Of er van slapen veel terecht komt….
Provincie:
Tag(s):