woensdag, 3. februari 2010 - 20:08

Slippende auto rijdt wegwerker aan

Hengelo

Een inwoner van het Brabantse Alem is woensdagmorgen 3 februari ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de A1 in Hengelo. Het slachtoffer was bezig met werkzaamheden langs de weg toen hij door een slippend voertuig werd aangereden.

Woensdagmorgen 3 februari werd rond 10.00 uur gemeld dat op de A1 tussen Oldenzaal en de afslag Hengelo Noord, een ernstige aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 45-jarige automobilist uit Oldenzaal, nadat hij een vrachtwagen had ingehaald, was geslipt en in de berm naast de rijbaan terechtkwam. Op dat moment liep een 47-jarige man uit Alem in Brabant in de berm om een defecte lantaarnpaal te repareren. De automobilist kon het slachtoffer niet meer ontwijken en deze laatste werd vol gegrepen door de personenauto.

Een traumaheli is nog wel ter plaatse geweest maar het slachtoffer is met ernstig, onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De 45-jarige automobilist is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De auto is afgesleept en de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie Twente doet nader onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval.
Provincie:
Tag(s):