vrijdag, 9. april 2010 - 11:04

Sloehaven in Borsele verontreinigd met olie

Borsele

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) bekeurde donderdag 8 april de schipper van een binnenvaarttanker voor de verontreiniging van de Sloehaven te Borsele. Bij het lossen vanaf zijn schip was olie in het water van de haven geraakt.

lading. Na enige tijd bemerkte de bemanning van een andere tanker dat vanaf het lossende schip olie in het water terechtkwam. Het bedrijf op de wal werd in kennis gesteld waarna even later het pompen kon worden gestopt. De Waterpolitie van het KLPD kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in naar de oorzaak van de verontreiniging. Daaruit bleek dat een gesloten, doch lekke afsluiter in het manifold en een lekke pakking van een dichte flens op dat manifold de reden waren waarom de olie als een spray over het dek was gekomen. Vervolgens was de olie via de niet afgesloten spuigaten in het dek in het water gestroomd. Tegen de 34-jarige schipper uit Doetinchem is proces-verbaal opgemaakt.

Een specialistisch bedrijf is tot in de middag bezig geweest met het opruimen van de olie in de haven. Hoeveel olie precies in het water is gekomen is niet bekend.
Provincie:
Tag(s):