vrijdag, 4. juni 2010 - 18:52

Smeltend asfalt in Urmond en Stein

Stein

Op een aantal locaties in Urmond en Stein heeft de gemeente geconstateerd dat een deel van het wegdek smelt. Donderdag bleek dat een deel van het wegdek van de Kruisstraat in Stein aan het smelten was. Hetzelfde probleem deed zich ook voor in Urmond op de Raadhuisstraat en Hoolstraat.

De getroffen locaties zijn vorig jaar hersteld in het kader van groot onderhoud. De oorzaak moet volgens de aannemer worden gezocht in de plotselinge hoge temperatuur in combinatie met te veel bitumen in de toplaag. Hierdoor smelt de overtollige bitumen en gaat het plakken. Dit probleem wordt opgelost door het wegdek af te strooien met gebroken schelpen en in te walsen.

De Kruisstraat en Wilhelminaplein worden zaterdag 5 juni al aangepakt. In de Hoolstraat en Raadhuisstraat lukt dit niet door de st. Leendertmarkt. Vandaag wordt bekeken welke preventieve maatregelen daar eventueel genomen worden vóór het weekend. Ook wordt bekeken of deze straten behandeld moeten worden met gebroken schelpen. Dit wordt dan komende week door de aannemer uitgevoerd. De kosten komen voor rekening van de aannemer’, aldus een woordvoerster van de gemeente.
Provincie:
Tag(s):