dinsdag, 13. juli 2010 - 13:52

Snelheid Vlaketunnel op woensdagmiddag 14 juli naar 120 km/u.

Op woensdag 14 juli worden de resterende verkeersmaatregelen die op de A58 bij de Vlaketunnel staan weggehaald. Het afronden van de werkzaamheden veroorzaakt nauwelijks hinder voor het wegverkeer.

Op de snelweg A58 worden ter hoogte van de Vlaketunnel de resterende verkeersmaatregelen, zoals tijdelijke wegbebakening, verkeersborden en tekstwagens weggehaald en de snelheidsbeperking opgeheven. De veiligheidsvoorzieningen werken nagenoeg allemaal, de snelheidsdetectie echter nog niet goed. Dit is de conclusie na enkele weken testen. De aannemer zal stapsgewijs de oorzaak wegnemen, hiervoor is meer tijd nodig dan voorzien werd. Dit wordt de komende periode gedaan met enkele nachtafsluitingen.

Door plaatselijke bediening wordt door middel van camerabeelden de tunnel nu extra bewaakt. Bij een incident wordt de tunnel onmiddellijk afgesloten door verkeerslichten en afsluitbomen en na opheffing van het incident weer vrij gegeven. Hierdoor kan de snelheid weer 120 km/u worden. Tijdens het weghalen van de verkeersmaatregelen aanstaande woensdag blijven de beide tunnelbuizen beschikbaar en zal altijd één rijstrook in de buis waarin gewerkt wordt beschikbaar blijven.
Provincie:
Tag(s):