zondag, 21. maart 2010 - 21:16

Snelheidscontrole Lekdijk bij Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede

Nu het voorjaar weer is begonnen en de meeste mensen hun motor weer uit de stalling hebben gehaald, is het heel verleidelijk om even een stukje te gaan toeren in de eerste zonnestralen. Vaak wordt hierbij ook even de Lekdijk in Wijk bij Duurstede aangedaan. Deze dijk met z’n vele kronkels is een waar paradijs voor de echte motorliefhebber.

Nadeel hiervan is wel dat er vaak veel te hard wordt gereden met alle gevolgen van dien. Dit is ook de Politie Utrecht niet ontgaan en op de eerste dag van de lente van 2010 was er dan ook al meteen een snelheidscontrole. Deze werd gehouden op de Lekdijk nabij de sluizen. En dat een dergelijke controle ook echt nodig is blijkt wel uit het feit dat er tijdens deze controle twee rijbewijzen werden ingevorderd in verband met een overschrijding van de maximaal toegestane snelheid met meer dan 50 km/u en dat er zelfs een motor werd ingevorderd. Tegelijkertijd met de controle raakte even verderop, in de nabijheid van het veer van Beusichem, een motorrijder de macht over het stuur kwijt en reed in een bocht zo van de dijk af naar beneden. Wonder boven wonder hield de motorrijder slechts lichte verwondingen over aan zijn onfortuinlijke rit. Wel had de motor aanzienlijke schade.

De Politie Utrecht heeft al aangekondigd ook de komende periode veel op snelheidsovertreders te zullen gaan letten en heeft aangegeven hierop te gaan bekeuren.
Provincie:
Tag(s):