donderdag, 4. maart 2010 - 12:15

Snelheidsduivel aangehouden na inrijden op agent

Rotterdam

De politie heeft woensdagmiddag in Rotterdam een man aangehouden die tijdens een verkeerscontrole pogingen deed een agent aan te rijden.

Rond kwart voor twee werd passerend verkeer gecontroleerd op de Bentincklaan. Hier kwam een auto voorbij rijden met een snelheid van 129 km/u. De maximaal toegestane snelheid op deze laan is 50 km/u. Op het moment dat de agenten hem even verderop staande wilden houden maakte hij een wegwerpgebaar. Vervolgens reed hij door.

Hierop werd de automobilist verderop alsnog stilgezet. De man was het daar niet mee eens en hij deed een poging een agent aan te rijden. Deze kon net op tijd weg springen.

De 30-jarige Capellenaar kon aangehouden worden. Hij werd in de boeien geslagen. Daarna probeerde hij nog om agenten te schoppen. Om hem te kalmeren werd er pepperspray gespoten.

Uiteindelijk is hij overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingsloten. Zijn auto is in beslag genomen. Ook zijn rijbewijs heeft hij in mogen leveren.

De Capellenaar moet zich voor de rechter verantwoorden voor het inrijden op de agent. De hoogte van de boete van de snelheidsovertreding wordt bepaald door de officier van justitie.
Provincie:
Tag(s):