donderdag, 11. februari 2010 - 10:06

Snelheidslimiet N281 Heerlen wordt goed nageleefd

Heerlen

Automobilisten die op de N281 in Heerlen rijden houden zich goed aan de aangepaste snelheid. Dit blijkt uit een controle, zo meldt de politie Limburg-Zuid. De snelheid op de stadsautoweg is tijdelijk verlaagd wegens werkzaamheden aan het wegdek.

Afgelopen dinsdag zijn 15.000 passanten gecontroleerd en is gebleken dat 95% van de passanten zich netjes aan de snelheid heeft gehouden. De provincie Limburg heeft de werkzaamheden tijdens de koude van de afgelopen dagen, moeten staken. Om die reden zijn de flitspalen weer in werking gesteld en is de limiet gewijzigd naar 50 km/u, zoals de verkeersborden langs de weg ook aangeven.

Het Verkeershandhavingsteam van de politie controleert de snelheid van het verkeer op de stadsautoweg N 281 bij Heerlen. Op genoemd traject staan flitspalen die de maximum snelheid van 100 km/u controleren. Nu de weg gedeeltelijk in onderhoud is wegens vorstschade, is de maximum snelheid terug gebracht tot 50 km/u. Tijdens de werkzaamheden zijn de palen tijdelijk buiten werking gesteld. 
De kou van deze winter zorgde ervoor dat het wegdek van de N281 steeds slechter werd. Over een deel van de autoweg is de bovenste laag asfalt nu weggehaald, maar de nieuwe toplaag is nog niet aangebracht. Het was de bedoeling dat er vanaf woensdagavond tot donderdagmiddag weer aan de weg gewerkt zou worden tussen de hectometerpaaltjes 25.9 en 27.0 km vanuit Kerkrade in de richting van Nuth. De provincie heeft de werkzaamheden echter tijdens de koude van de afgelopen dagen moeten staken.

De provincie weet nog niet wanneer de herstelwerkzaamheden weer worden opgepakt.
Provincie:
Tag(s):