dinsdag, 8. juni 2010 - 13:17

Snelle meiden onder de Dom

Vleuten

De eerste Utregse Meidenloop mag zich verheugen in een grote belangstelling. Veel meiden van 13 tot 80 jaar durven het aan om op zaterdag 26 juni van start te gaan op de 5 kilometer.

Onder de deelneemsters ook een aantal nationale toploopsters. Eerder meldde de organisatie de komst van Nationaal Kampioene Merel de Knegt. Inmiddels hebben zich ook Lindsay van Marrewijk, Miriam van Reijen, Saskia van Vught en Melanie Spruyt aangemeld.

Lindsay van Marrewijk behoort sinds enkele jaren tot de top van Nederlandse vrouwenatletiek. Zo won ze vorige maand de marathon van Leiden en werd ze eerder dit jaar tweede op de 21km van de Jaarbeurs Utrecht Marathon. Ook de Amsterdamse Miriam van Reijen is bezig met een goed seizoen. Ze werd derde tijdens het NK Marathon in Rotterdam en won zilver op het NK 10km in Helmond. Daar bleef ze Saskia van Vught uit Zeist nipt voor. Van Vught is lid van de Utrechtse atletiekvereniging Phoenix en evenals de Knegt onlangs moeder geworden. Melanie Spruyt ten slotte schreef begin dit jaar de Woudenbergse Florijnwinterloop op haar naam.

Deze vijf snelle meiden gaan evenals de duizenden andere loopsters om 18:00 uur van start vanaf het Domplein. Precies 5000 meter verder ligt de finish op het terrein van Jaarbeurs Utrecht. Daar is voor alle loopsters, en hun fans, een gezellig meidenterras aangelegd.
Provincie:
Tag(s):