zondag, 4. april 2010 - 13:08 Update: 08-07-2014 1:05

Sparta ontslaat Adelaar, De Mos nieuwe hoofdtrainer

Rotterdam

(Elfvoetbal) Aad de Mos moet Sparta in de Eredivisie houden. De Hagenaar, die net terug is van een kort verblijf in Griekenland, nam in de nacht van zaterdag op zondag de taak over van de per direct ontslagen Frans Adelaar en stond al om half tien in de ochtend eerste Paasdag op het trainingsveld.

De Mos zal in ieder geval tot het einde van het seizoen verbonden zijn aan de Kasteelclub, al hebben beide partijen de intentie om ook in het seizoen 2010 - 2011 met elkaar door te gaan. De nieuwe hoofdtrainer zal geassisteerd worden door Jos van Eck en Martin Koopman.

Eerder in het weekend, na afloop van de wedstrijd tegen sc Heerenveen, had Sparta al besloten om de arbeidsovereenkomst met Frans Adelaar per direct te beëindigen. Contractueel waren al afspraken gemaakt over het tussentijds beëindigen van de overeenkomst. Eveneens is besloten om technisch manager Richard Grootscholten en assistent-trainer Adri van Tiggelen op non-actief te plaatsen.

Sparta zal vanaf maandag een trainingskamp beleggen van vier dagen om een optimale voorbereiding te creëren op de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo van aanstaande zaterdag.
Categorie:
Tag(s):