donderdag, 8. april 2010 - 21:20

Speciaal optreden Pia Douwes voor Koningin Beatrix

Utrecht

Tijdens de opening van de tentoonstelling 'Royal Class, vorstelijk reizen' op 14 april in Het Spoorwegmuseum zal Pia Douwes een speciaal optreden verzorgen als keizerin Elisabeth, beter bekend als Sissi.

In aanwezigheid van de koningin zingt zij twee nummers uit de musical Elisabeth, de rol die haar op de kaart zette in de Europese musicalwereld. De tentoonstelling 'Royal Class, vorstelijk reizen' opent op 15 april voor publiek en eindigt op 5 september.

Hare Majesteit Koningin Beatrix arriveert in haar koninklijke trein in Het Spoorwegmuseum. Hiermee complementeert ze de tentoonstelling, de trein wordt aan de tentoonstelling toegevoegd en is zelfs voor publiek toegankelijk. Met de tentoonstelling 'Royal Class, vorstelijk reizen' viert het museum haar eerste lustrum na de grondige verbouwing van 2005. Voor het eerst in de geschiedenis zijn koninklijke rijtuigen uit heel Europa in één tentoonstelling te zien. Musea uit heel Europa lenen hun topstukken uit aan Het Spoorwegmuseum. Van keizerin Elisabeth is een paneel van haar hoftrein te zien. Reden voor Pia Douwes om tijdens de (besloten) opening in de huid te kruipen van haar glansrol Sissi.
Categorie:
Tag(s):