maandag, 14. juni 2010 - 21:54 Update: 08-07-2014 1:04

Spelers Oranje klagen over bal, veld en hoogte

(Elf Voetbal, door Bas Abresch) De spelers van Oranje toonden zich na afloop uiteraard blij met de 2-0 zege op Denemarken. Dat die met moeite tot stand kwam, lag volgens de internationals vooral aan de omstandigheden.

"Zo'n eerste wedstrijd is altijd lastig, maar dat komt ook door de hoogte", zei Dirk Kuyt, maker van de 2-0. "Daardoor oogde het mat, maar na een uur kwamen we wat meer in de wedstrijd. Ook omdat de tegenstander vermoeid raakte. In de tweede helft konden wij meer brengen dan Denemarken."

"Na iedere sprint heb je tien seconden nodig om op adem te komen", zei Mark van Bommel, de uitblinker aan Oranje-zijde. "Daarnaast was het veld erg stroef, hard en best hobbelig. Dit was mijn eerste interland ooit op vaste noppen, dat zegt genoeg. Het was moeilijk om ons snelle combinatiespel te spelen en het is op deze hoogte ook niet makkelijk om de bal op een goede manier over de verdediging te leggen."

Wesley Sneijder ervaarde dat het lastig spelen is met de Jabulani-bal. "Het is moeilijk om hem goed te raken. Het is lastig uit te leggen hoe dat precies komt, maar het is geen toeval dat er nog niet één vrije trap is gescoord tijdens dit toernooi."
Categorie:
Tag(s):