vrijdag, 5. maart 2010 - 22:25

Spoor van vernielingen in Zuidlaren opgelost

Zuidlaren

Met de aanhouding van een 20-jarige Groninger, heeft Politie Drenthe een spoor van vernielingen op 18 november 2009 in Zuidlaren opgelost. Een reeks van 30 autovernielingen, een bedreiging en het ingooien van ruiten bij een woning, bracht veel onrust in het dorp teweeg. De verdachte is na een dna-match, op 23 februari buiten heterdaad aangehouden, in verzekering gesteld en door de Rechter-Commissaris in bewaring gesteld.

Op woensdag 18 november vonden de vernielingen plaats in een relatief klein gebied van Zuidlaren. Vanaf de late middag werd door de verdachte, onder invloed van alcohol, in meerdere geparkeerde auto’s ingebroken. In bijna alle gevallen verschafte hij zich toegang door een ruitje in te slaan. Uit een aantal voertuigen ontvreemde hij goederen zoals navigatie, kleingeld, mobieltjes en audioapparatuur.

Tijdens één van zijn inbraakprogingen werd hij overlopen door de eigenaar van de auto. De verdachte wist echter te ontkomen. De Groninger gooide tevens bij een woning de ruiten in met stenen en bedreigde een vrouw met een mes toen zij de hond uitliet, en de verdachte passeerde.

De 20-jarige bezeerde zich tijdens één van de vernielingen. Het bloedspoor dat hij daaropvolgend in verschillende auto’s achterliet, werd door het Nederland Forensisch Instituut (NFI) onderzocht en leidde tot een match met een dna-profiel in de database. De politie heeft de verdachte op verdenking van vernieling en bedreiging

aangehouden. Tijdens het verhoor door de politie bekende hij de ten laste gelegde feiten. Van de gemaakte buit is niets meer teruggevonden.
Provincie:
Tag(s):