maandag, 27. september 2010 - 16:15

Sportvrijwilligers met hart voor de zaak

Regio

Twaalf vrijwilligers van verschillende sportvereniging uit Vries, Zuidlaren en omgeving starten deze week met een cursus reanimatie en AED (Automatische Externe Defibrillator).

Sport Drenthe organiseert deze gratis cursus voor vrijwilligers van sportverenigingen in opdracht van de gemeente Tynaarlo. De gemeente heeft namelijk in een groot aantal sportaccommodaties AED’s geplaatst. Na het volgen van de cursus kunnen de deelnemers een hartstilstand herkennen, mond-op-mondbeademing geven, hartmassage (reanimatie) toepassen en de AED gebruiken. Wanneer er een vrijwilligerspool rond de AED gevormd is, wordt deze in gebruik genomen.

Dit voorjaar hebben de eerste zes deelnemers uit Zuidlaren hun cursus met succes afgerond. Na een nieuwe oproep starten er nu cursussen in Zuidlaren en Vries. De verenigingen die deelnemen zijn tennisvereniging AYR, Ritola Korfbal, Badmintonclub Toledo en SV Yde - De Punt. De gemeente hoopt met de cursussen die in Zuidlaren en Vries worden gehouden ook het enthousiasme in Eelde-Paterswolde aan te wakkeren. Helaas zijn er daar tot nu toe nog geen aanmeldingen binnengekomen.
Provincie:
Tag(s):