donderdag, 8. juli 2010 - 13:05

Sportzone Limburg drie regionale trainingcentra rijker

Maastricht

Donderdag 8 juli werd bekend gemaakt dat Sportzone Limburg drie regionale trainingcentra (RTC’s) rijker is: vrouwenvoetbal, wielrennen en handbal. De RTC’s wielrennen en vrouwenvoetbal zijn de eerste RTC’s van deze sporttakken in Nederland. Limburg heeft daarmee een primeur. In Sportzone Limburg zijn al gevestigd de RTC’s atletiek en zaalvoetbal en de nationale trainingcentra (NTC’s) triatlon en polstokhoogspringen.

RTC Vrouwenvoetbal
Er wordt in het RTC een nauwe relatie gelegd tussen de versterking van vrouwenvoetval op verenigingsniveau én talentontwikkeling op regionaal niveau. In totaal zullen 180 talenten binnen het RTC vrouwenvoetbal begeleid worden.

RTC Wielrennen
Het RTC wielrennen richt zich op het wegwielrennen, mountainbike en BMX. Het RTC gaat van start met 20 wielertalenten en streeft ernaar elk jaar met circa 5 talenten te groeien.

RTC Handbal
Het RTC handbal wordt georganiseerd vanuit 2 handbalscholen (in Sittard-Geleen -Graaf Huyn College- en Peel en Maas). Samen vormen zij het RTC Handbal. Hiermee krijgt tevens de samenwerking tussen de twee Limburgse handbaltopteams Lions en Bevo vorm. Het RTC start met 100 talenten en streeft er naar binnen drie jaar door te groeien naar 140 talenten.
Provincie:
Tag(s):