donderdag, 2. september 2010 - 21:22

St. Annakapel ingezegend na verhuizing

Wellerlooi

Op woensdag 1 september is de St. Annakapel bij Landgoed de Hamert (Wellerlooi) door pater Willems ingezegend. Deze ceremoniële inzegening vormde het sluitstuk van de in juni 2009 verplaatste en gerestaureerde kapel. Door de aanleg van de N271 en het naastgelegen fietspad was het wegtalud verhoogd en was de kapel direct aan het fietspad komen te liggen. Het was daardoor zo goed als onmogelijk om de kapel te bezoeken.

De St. Annakapel is een kleine bidkapel uit 1663 met gecementeerde muren en een leien dak. De kapel werd destijds gebouwd in opdracht van de heer van Well ter gelegenheid van het huwelijk van Hendrik de Pas en Juliana van Limburg Stirum. Oorspronkelijk stond de kapel aan de Oude Baan in Well en is in 1885 verplaatst naar de locatie aan de huidige N271.

De kapel werd in 2009 door Stichting het Limburgs Landschap dus voor de tweede maal verplaatst, hetzij slechts voor enkele meters. De kapel is weer prima toegankelijk. Het dak is voorzien van nieuwe leien, het weggeroeste smeedijzeren gevelkruis is vervangen en de omgeving is opnieuw aangelegd.
Provincie:
Tag(s):