vrijdag, 14. mei 2010 - 17:24

Staatssecretaris Jack de Vries afgetreden

Den Haag

Demissionair staatssecretaris Jack de Vries heeft vrijdag zijn aftreden bekendgemaakt. De Vries schrijft in zijn verklaring tot deze beslissing te zijn gekomen ‘vanwege de voortgaande publicitaire druk, deze legt een onevenredige druk op mijn naaste omgeving’, aldus de Vries vrijdag.

De Vries heeft zijn aftreden gemeld bij premier Balkenende en minister van Defensie Middelkoop. ‘Deze beslissing houdt daarnaast in dat ik me zal terugtrekken uit de actieve politiek en na 9 juni geen zitting zal nemen in de Tweede Kamer’, meldt de Vries.

’Bovendien wil ik voluit een ambassadeur zijn voor het ministerie van Defensie en de mannen en vrouwen van de krijgsmacht. Zij hadden en hebben mijn volledige steun. Het is een groot voorrecht geweest drie jaar met en voor hen te kunnen werken. Ik heb willen strijden voor hun draagvlak en wil daar nu geen afbreuk aan doen’, schrijft de Vries.

’Ook geldt het partijbelang. Ik heb veel aan de partij te danken en wil ook het CDA niet langer met deze discussie belasten. Politiek is mijn passie, maar het kan en mag niet meer ten koste gaan van datgene waar het echt om draait in het leven: je verantwoordelijkheid voor de mensen die je liefhebben. Dat dit alles is gebeurd is mijn eigen verantwoordelijkheid. En die neem ik dan ook’, aldus de Vries.
Provincie:
Tag(s):