donderdag, 4. februari 2010 - 21:21

Stadsbus rijdt man aan op busstation

Utrecht

Een inwoner van Zeist die woensdag de bus wilde nemen in Utrecht, is gewond geraakt nadat hij door het voertuig werd aangereden. Het slachtoffer werd ruim 20 meter door de bus naar achteren geduwd, zo meldt de politie.

De 23-jarige man stond samen met zijn vriendin rond 08.45 uur op het Stationsplein op een bus te wachten. Toen de bus aankwam wilde het tweetal met een aantal andere mensen instappen. Toen een aantal passagiers was ingestapt ging de deur dicht. De man klopte op de deur om zo de aandacht van de buschauffeur te krijgen. Toen dit niet lukt en de bus langzaam begon te rijden, liep de man naar de voorkant van de bus en probeerde zo alsnog de chauffeur te waarschuwen.

De chauffeur reed door waardoor de Zeisternaar voor de bus terecht kwam en over een afstand van ruim 20 meter naar achteren geduwd werd. De man greep de ruitenwisser van de bus om niet te vallen. Op het moment dat de chauffeur de bocht nam viel de man op het wegdek. Hij raakte gewond aan zijn been en schouder. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):