maandag, 23. augustus 2010 - 21:59

Stadstoezicht Assen begint fietslabelactie

Assen

Om eigenaren te helpen hun gestolen fiets terug te krijgen is Stadstoezicht van de gemeente Assen begonnen met een fietslabelactie. Assenaren kunnen hun fiets laten voorzien van een labelsticker met een uniek nummer. Daardoor kan een onverhoopt gestolen fiets die door de politie wordt teruggevonden sneller bij de rechtmatige eigenaar worden afgeleverd.

Het unieke nummer op de labelsticker correspondeert met een fietsgegevenskaart. Deze kaart krijgt de eigenaar, na het labelen van de fiets, mee naar huis. Wanneer de fiets onverhoopt gestolen wordt, dan kan de eigenaar met de fietsgegevenskaart snel en makkelijk aangifte doen bij de politie. Als de fiets bij de politie in beeld is, of later teruggevonden wordt, dan is de eigenaar snel achterhaald.

Veel mensen kunnen geen (goede) omschrijving geven van hun gestolen fiets. Dit maakt het teruggeven van de fiets (als deze gevonden is) aan de eigenaar bijna onmogelijk. Met de unieke code die de eigenaar heeft en die ook op de fiets zit, proberen de toezichthouders dit probleem terug te dringen.

De labelacties van Stadstoezicht worden aangeboden en aangekondigd via Berichten van de Brink in het Gezinsblad. Het laten labelen van een fiets is gratis.
Provincie:
Tag(s):