maandag, 17. mei 2010 - 13:33

Start spoedaanpak A1/A6 Watergraafsmeer-Diemen- Almere

Amsterdam

Op dinsdag 18 mei start minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat de uitvoering van de spoedaanpakprojecten A1 Watergraafsmeer-Diemen en A1/A6 Diemen-Muiderberg-Almere Stad West. Dit heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat maandag laten weten.

De minister verricht de startwerkzaamheden samen met de heren Willem de Jager lid TaskForce MobiliteitsManagement en Harold Goddijn.

A1/A6, spitsstroken en wisselbaan
De A1 Watergraafsmeer-Diemen en de A1/A6 Diemen-Muiderberg-Almere Stad West zijn twee van de dertig knelpunten op het wegennet die Rijkswaterstaat versneld aanpakt.

Tussen de knooppunten Watergraafsmeer en Diemen worden spitsstroken aangelegd. In de richting Amersfoort komt de spitsstrook in de middenberm (plusstrook).

De wisselbaan tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg wordt verlengd en uitgebreid met één rijstrook. En tussen Muiderslot en Almere Stad West legt Rijkswaterstaat een spitsstrook aan richting Almere.

Deze projecten zorgen samen met de andere zeven Spoedaanpakprojecten in de regio er voor, dat de doorstroming in Noord-Holland verbetert.
Provincie:
Tag(s):