donderdag, 6. mei 2010 - 17:55

Stations kleuren roze tijdens de Giro d’Italia

Middelburg

Van zaterdag 8 tot en met maandag 10 mei gaat de Giro d’Italia door Nederland. Wielerliefhebbers die de ronde live gaan bekijken, komen op het station al in de stemming van de Giro.

Langs de drie routes in Nederland zijn de stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid, Utrecht Centraal, Leiden Centraal, Roosendaal en Middelburg aangekleed in de sfeer van de wielerronde.

NS biedt bezoekers live-entertainment, diverse aanbiedingen bij de winkelformules en een prijsvraag.

De stations zijn de toegangspoorten naar de start en de finish van de Giro en worden voorzien van grote roze bollen. Op de etappedag staat op de stations in Middelburg, Amsterdam en Utrecht een erepodium waar reizigers en wielerliefhebbers zich in vol ornaat als trotse drager van de roze leiderstrui of als ‘rondemiss’ kunnen laten fotograferen geflankeerd door een echte ‘rondemiss’. Een a capella wielerkoor zorgt voor de muzikale omlijsting.

Voor hun reis naar het station maken treinreizigers vaak gebruik van de fiets. Dat maakt NS en de fiets een logische combinatie. Daarom maken reizigers kans op een Citybike of een OV fiets-abonnement als zij meedoen aan de prijsvraag bij het erepodium. In Middelburg maken reizigers met een geldig vervoersbewijs op 10 mei zelfs kans op een langweekend Milaan. De winnaar kan zijn of haar prijs meteen dezelfde dag om 18.00 uur in ontvangst nemen op het podium op de markt.

Voor alle bezoekers aan het station Middelburg is er bij de Giro-informatiestand bij het station het wielerboekje ‘Is Jo d’r ook?’ (zolang de voorraad strekt).

NS adviseert bezoekers zich van de voren goed te informeren over de reismogelijkheden via ns.nl. Bezoekers van de Giro in Middelburg lopen vanaf station Middelburg binnen 10 minuten naar de historische binnenstad waar de finish en feestactiviteiten plaatsvinden.

De Amsterdamse binnenstad is tijdens de wielerronde slecht of niet bereikbaar met de auto. Wielerliefhebbers die per trein naar Amsterdam reizen, kunnen via station Amsterdam Centraal of Amsterdam Zuid gemakkelijk bij de start of finish komen. De binnenstad van Utrecht is op zondag 9 mei vanaf 14.30 uur afgesloten voor alle verkeer.

De finish ligt op vijf minuten lopen vanaf Utrecht Centraal. NS rijdt extra lange treinen naar en van Utrecht Centraal. De Intercity's Leiden Centraal - Utrecht Centraal v.v. stoppen extra in Vleuten. De Intercity's Schiphol - Nijmegen v.v. stoppen extra in Breukelen.
Provincie:
Tag(s):