donderdag, 24. juni 2010 - 12:58 Update: 08-07-2014 1:03

Stimulans voor slimme mobiliteit in MKB

Ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) kunnen vanaf 1 juli gratis advies aanvragen voor mobiliteitsmanagement. Slimmer omgaan met mobiliteit kan veel positieve effecten hebben zoals vermindering van de reiskosten en stijging van de productiviteit.

De regeling voor het gratis advies is ontwikkeld door het ministerie van Verkeer en Waterstaat, samen met de Taskforce Mobiliteitsmanagement. MKB’ers met 25 tot 250 werknemers kunnen een voucher met een waarde van € 1.500 aanvragen bij het Agentschap NL. Als de voucher wordt toegekend, kan een afspraak worden gemaakt met een adviseur die is geselecteerd om mobiliteitsscans te maken. De ondernemer betaalt de adviseur met de voucher.

Als de scan aanleiding geeft om maatregelen te treffen, kan ook subsidie worden gevraagd voor de kosten van een adviseur die helpt bij het uitwerken en invoeren hiervan. De ondernemer betaalt zelf altijd éénderde van de kosten van de adviseur en de subsidie is maximaal € 4.500.
De subsidieregeling loopt tot 30 juni 2011. Per ondernemer kan één voucher worden aangevraagd voor een scan en één voucher voor advies en implementatie. In totaal is voor deze regeling € 3 miljoen beschikbaar.
Categorie:
Tag(s):