maandag, 26. april 2010 - 17:28

'Straatvoetballer Zwolle niet door geweld omgekomen'

Zwolle

‘Op dit moment zijn er echter geen aanwijzingen dat het uitwendige geweld dat op de 23-jarige Zwollenaar is uitgeoefend heeft bijgedragen aan het overlijden van de man’, meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

Dit is de voorlopige uitkomst van de sectie door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). ‘De 23-jarige Zwollenaar die werd aangehouden, wordt maandag op vrije voeten gesteld. Nu er vooralsnog geen verband lijkt te bestaan tussen het geweld en de dood van het slachtoffer, is er onvoldoende reden om de man langer vast te houden. Hij blijft wel verdachte’, aldus het OM.

In een later stadium zal de officier van justitie beslissen of de man nog wordt vervolgd en zo ja, voor welk feit. Het onderzoek heeft nog geen aanwijsbare anatomische doodsoorzaak opgeleverd. Hiervoor is specialistisch onderzoek nodig, dat komende tijd zal worden uitgevoerd.

Afgelopen zaterdag kwam in Zwolle tijdens een partijtje voetbal de 23-jarige man uit Zwolle om het leven. Een eveneens 23-jarige Zwollenaar werd aangehouden op verdenking van zware mishandeling de dood ten gevolg hebbend, omdat er aanwijzingen waren dat hij het slachtoffer heeft geschopt en geslagen.
Provincie:
Tag(s):