zondag, 4. april 2010 - 16:39 Update: 08-07-2014 1:05

Strafschop helpt PSV langs 'onpasseerbare' Aerts

Tilburg

(Elfvoetbal) Het was bepaald geen gemakkelijke middag voor de Nederlandse topclubs. Ajax won in de blessuretijd van ADO, Feyenoord speelde gelijk tegen NAC Breda en ook PSV had grote moeite met diens opponent. Willem II werd echter wel met 0-1 verslagen door een doelpunt van Balazs Dzsudzsak.

Om in het spoor te blijven van koploper FC Twente en nummer twee Ajax moest er zondag gewonnen worden door PSV in het duel met Willem II. De eerste helft kende een eentonig spelbeeld. De Eindhovenaren gingen op zoek naar een doelpunt, terwijl de Tilburgers dat probeerden te voorkomen. Met name Maikel Aerts toonde zich een uitstekende sta-in-de-weg. Inzetten van Dzsudzsak en Otman Bakkal werden gekeerd. Ook Danny Koevermans wist de 33-jarige sluitpost niet te verschalken.

Vlak voor de rust leek PSV alsnog het openingsdoelpunt te scoren. De Eindhovense treffer werd echter terecht afgekeurd, omdat er een overtreding van Ola Toivonen aan vooraf ging. Na de theepauze werd ook een goal van Willem II terecht afgekeurd.

Een overtreding van Frank Demouge op Andreas Isaksson werd gezien door scheidsrechter Roelof Luinge. De overtreding tekende het spelbeeld van de Tilburgers, want op basis van inzet en strijd probeerden de mannen van Arno Pijpers resultaat te behalen tegen de Eindhovenaren.

Willem II en PSV kwamen wel fel uit de kleedkamers. Isaksson moest al snel redding brengen op een inzet van Said Boutahar. Ook Aerts kreeg na de rust al snel de kans om zich te onderscheiden. De Tilburgse goalie stopte echter alweer de vijfde honderd procent kans van PSV, dat niet bepaald effectief was.

De wedstrijd werd echter wel gewonnen door PSV. Luinge gaf de Eindhovense formatie een strafschop na een overtreding van Jan-Arie van der Heijden op Nordin Amrabat. Dzsudzsak benutte het buitenkansje: 0-1. Willem II kwam de openingstreffer van de Eindhovenaren niet meer teboven.

Ajax-huurling Mitchell Donald probeerde zijn ploeg nog wel op gelijke hoogte te brengen, maar het bleek 0-1. PSV blijft daardoor vijf punten achter koploper FC Twente staan. Ajax staat tweede met één puntje meer dan PSV.
Categorie:
Tag(s):