woensdag, 11. augustus 2010 - 9:22

Strippende nepgoudverkopers aangehouden

Hoofddorp

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag drie Roemenen aangehouden op de A4 ter hoogte van Hoofddorp.

De twee mannen, in de leeftijd van 23 en 42 jaar en een 38-jarige vrouw hadden rond 18.00 uur geprobeerd nepgoud te verkopen aan iemand op de parkeerplaats. De nepgouden sieraden zijn in beslag genomen en er is direct een boete opgelegd van 240 euro.

De medewerkers van de Verkeerspolitie kregen een melding van nepgoudverkopers op de parkeerplaatsen Ruwiel en later op Den Ruygen Hoek. Aan de hand van het signalement van de nepgoudverkopers en het aantreffen van hun groene Ford Escort konden zij hen staandehouden op de A4.

De vrouw stapte direct uit de auto en trok haar kleding uit, waardoor ze poedelnaakt langs de snelweg stond. De vrouw stapte na sommatie weer in de auto, maar probeerde vervolgens de 'gouden' sieraden in haar lichaam te verbergen. De vrouw is hierop aangehouden. Zij gooide vervolgens het ‘goud’ in de auto en schreeuwde tegen het 11-jarige kind. Tijdens het schreeuwen sloeg ze het kind in het gezicht.

De verdachten zijn overgebracht naar het bureau in Hoofddorp. In overleg met de officier van justitie zijn de ‘sieraden’ in beslag genomen en is aan de drie verdachten ieder een geldboete opgelegd van 80 euro voor het illegaal venten. De familie is na betaling van de boetes heengezonden.
Provincie:
Tag(s):