dinsdag, 12. januari 2010 - 21:51

Strooizoutvoorraad provincie aanzienlijk geslonken

Haarlem

De voorraad strooizout van de provincie Noord-Holland is aanzienlijk geslonken.

Door het aanhoudende winterweer van kou en neerslag dreigt de voorraad uitgeput te raken. Bovendien is de levering van zout onzeker. De provincie Noord-Holland adviseert weggebruikers zichzelf te informeren over de actuele weer- en verkeerssituatie en het reisgedrag daarop aan te passen.

Hoe lang de voorraad nog toereikend is, is niet duidelijk. Hoe vaak er nog kan worden gestrooid, is afhankelijk van zoutleveringen en de weersontwikkeling.

De weggebruiker wordt geadviseerd om zich goed te informeren over de actuele verkeersituatie. Dit kan onder meer via de website van de provincie www.noord-holland.nl waarop mogelijke maatregelen worden vermeld. Weggebruikers kunnen met al hun vragen over provinciale wegen ook terecht bij het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 - 0200 600 (gratis).

De provincie heeft al diverse maatregelen genomen zoals het mengen van zand door het wegenzout en minder te strooien per keer. De provincie doet er ook alles aan om voldoende zout geleverd te krijgen, maar er is op dit moment geen zekerheid dat er voldoende zout geleverd gaat worden.
Provincie:
Tag(s):