zaterdag, 31. juli 2010 - 13:26

Tankauto kantelt op A28

Veeningen

Vrijdagmorgen omstreeks 10.45 uur is er een tankauto gekanteld op de A28.

De chauffeur (leeftijd en woonplaats onbekend) reed over de A28 in de richting van Hoogeveen toen hij door nog onbekende reden de macht over het stuur verloor waarop de tankauto kantelde en in de berm terecht kwam.

Dit was nabij het de parkeerplaats Lageveen. In de tankauto werd propaangas vervoerd. Omwille van de veiligheid is er door de hulpdiensten een GRIP 1 (later opgeschaald naar GRIP 2) situatie afgekondigd en werden beide wegen van de A28 volledig afgesloten.

Na inspectie van de brandweer op mogelijke lekkage, welke er niet was, werden de rijbanen van Hoogeveen naar Meppel weer vrijgegeven. Eén rijbaan van de richting Meppel naar Hoogeveen kon tijdelijk weer open om het verkeer te laten rijden.

Rond 15.30 uur zijn alle rijstroken in beide richting weer afgesloten, waarna het bergen van de tankauto kon beginnen. Omstreeks 16.30 uur zijn de rijbanen van Hoogeveen naar Meppel weer vrijgegeven. Het verkeer op de weg van Meppel naar Hoogeveen is via de parkeerplaats omgeleid. De weg is rond 19.00 uur weer volledig vrijgegeven. De chauffeur van de tankauto is met licht letsel overgebracht naar het Diaconessenhuis te Meppel.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):