zaterdag, 9. januari 2010 - 14:23

TBS-er verdacht van overvallen in Venray

De politie heeft donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur drie personen in een personenauto aangehouden op de Horsterweg in Leunen. Het betreft een 38-jarige man uit Oostrum, een 44-jarige man uit Venray en een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dit heeft het Openbaar Ministerie in Roermond bekend gemaakt.

De 38-jarige man was afgelopen woensdag niet teruggekeerd van onbegeleid verlof uit een TBS-kliniek. Hij wordt, samen met de 44-jarige man, verdacht van een poging tot beroving van een vrachtwagenchauffeur op de Kiosk in Venray en een gewapende overval op een supermarkt aan de Kiosk in Venray afgelopen donderdag.

De 53-jarige man die is aangehouden wordt verdacht van behulpzaam zijn bij de onttrekking aan dwangverpleging van de 38-jarige verdachte.

De drie verdachten zijn in verzekering gesteld en vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 38-jarige man en de 44-jarige man zijn hierop in bewaring gegaan voor een duur van maximaal 14 dagen. De 53-jarige man blijft in verzekering.

Bij de overval op de supermarkt aan de Kiosk in Venray zijn donderdagochtend enkele honderden euro’s ontvreemd. Bij de poging tot beroving van de vrachtwagenchauffeur is niets ontvreemd.
Provincie:
Tag(s):